Până pe 14 mai, vă puteți înscrie la un atelier în care se vor discuta și analiza obiecte artistice și materiale de presă pe tema inegalităților economice.
În prezent, tema inegalităților economice apare din ce în ce mai des în discursul politic, cultural și mediatic.
Sărăcia e un hot potato al scenei politice, dominantă fiind interpretarea ei ca o insuficiență morală, de aici blamarea în media și caricaturizarea categoriilor vulnerabile – „săracul e unicul vinovat pentru situația în care se află!”
Participanții la atelier vor analiza, pe parcursul a zece întâlniri, evenimente culturale locale (filme, expoziții, spectacole etc.), se vor familiariza cu tehnicile analizei de discurs și vor avea ocazia de a-și prezenta perspectivele critice prin scriere de articole. Materialele obținute vor putea fi publicate pe site-ul Gazetei de Artă Politică.
ATELIERUL VA AVEA LOC ÎN PERIOADA:
20 mai – 6 iunie // Mi, V, S, D între orele 12-18
6 iunie // 19:00 – prezentare finală
Locație: Casa Tranzit
ÎNSCRIERI până pe 14 mai AICI >>> https://goo.gl/AabhHd
PARTICIPARE GRATUITĂ
Site: http://focusatelier.ro/
Simona Ciotlăuș este doctor în Sociologia și Antropologia Cunoașterii, implicată pe parcursul timpului în mișcări locale și naționale pentru dreptate locativă precum Căși Sociale ACUM și Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire. Sensibilă față de dimensiunea politică a educației, Simona lucrează des cu tineri și adolescenți. În prezent, predă științe sociale în două școli.
Laura Sandu este publicistă, membră a redacției Gazetei de Artă Politică, doctorandă în studii culturale cu o teză despre reprezentările de gen în artă. Lucrează în proiecte ce propun perspective intersecționale în arte și educație.
„Ce-am dori este ca noi, toate participantele și participanții, să creăm împreună o echipă efemeră, dar redutabilă, de intervenție în rețeaua narațiunilor dominante despre deposedare, precarizare, sărăcie. Să elaborăm, pe cât posibil, în timpul pe care îl vom petrece la atelier, moduri cât mai eliberatoare de înțelegere a reprezentărilor, a felului în care sunt produse și a consecințelor lor.”