Acasă Echipa

MIHAIL DUMITRIU

Mișa este arhitect cu ceva studii în urbanism, activează în educație și pentru dreptul la locuire. A lucrat cu copii și tineri din medii sociale diferite, în diverse programe de educație alternativă. Este co-coordonator al revistei IDEE și co-fondator al Asociației Quantic, o platforma pentru proiecte centrate pe educația emancipatoare, dreptul la locuire, egalitatea de gen, justiția socială și de mediu.

Mișa
Ioana Ilie

IOANA ILIE

Ioana este redactor. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București și este membru fondator al Asociației Quantic.

IOANA FLOREA

Ioana este cercetător social, absolventă a Şcolii Doctorale de Sociologie (Universitatea din Bucureşti) şi a Centre for Research and Studies in Sociology (University Institute of Lisbon). Lucrează în proiecte de educație pentru solidaritate și justiție socială în cadrul Asociației Quantic, a predat seminarii la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti, a lucrat în proiecte de cercetare-acţiune împreună cu copii şi tinere/i, începând din anul 2007. Este co-coordonatoare a revistei IDEE – Ideas Debate Exchange Education.

ioana
mihaela

MIHAELA MICHAILOV

Mihaela Michailov este dramaturg și critic de artele spectalolului, interesată de arta participativă, proiecte de activism social și patrimoniu vizibil – lucru în comunități evacuate. Piesele ei au în centru chestionarea istoriei recente, sistemul de educație a copiilor-sclavi, discriminarea etnică și sexuală, migrația. Este preocupată de teatrul istoriei orale și de dramaturgia poveștilor personale. A coordonat ateliere de dramaturgie cu adolescenți. Crede într-un teatru politic pentru publicul tânăr. În prezent, este masterand la Antropologie, SNSPA București.

LAURA SANDU

Laura este traducătoare și doctorandă în studii culturale cu o teză despre reprezentările genizate în arta realist socialistă. Se implică în proiecte care contribuie la construirea unei perspective feministe locale intersecționale, în domeniile artelor și educației.

laura-sandu
Mona Petre

MONA PETRE

Mona este freelance graphic designer, cu studii de artă și istorie, numeroase veri pe șantiere ca desenator și arheolog, o lungă pasiune pentru ceramică și fotografie și un interes pentru antropologia culinară din perspective botanice, ecologice și sustenabile, concretizat prin proiectul Ierburi Uitate. Coordonează ateliere de artă grafică și botanică aplicată și se implică în crearea unei Grădini Istorice, al cărei rol este de a colecta, prezerva și distribui speciile și varietățile botanice utilizate alimentar de-a lungul istoriei locale, treptat abandonate și uitate de cultura contemporană, de a continua cercetarea în domeniu și de a educa publicul în privința diversității plantelor alimentare.

VEDA POPOVICI

Veda Popovici (1986, Timișoara) lucrează ca artistă politică, teoreticiană angajată și activistă locală. Interesele sale traversează aceste câmpuri cuprinzând intervenții în politicile reprezentării identităților colective, practici feministe și decoloniale și in/ofensivitatea politică a artei. Angajamentele sale politice se regăsesc în lupte locale pentru justiție locativă și organizarea comunitară a vieții și a muncii. De curând, și-a finalizat teza de doctorat despre naționalism în arta din România anilor 70-80 și a ținut un curs bazat pe gândire decolonială despre artă și cultură în context românesc, ambele la Universitatea Națională de Artă din București. Trăiește și lucrează în București.

m bw
marius-1

MARIUS BOGDAN TUDOR

Am absolvit în 2008 Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine la Universitatea Bucureşti, secţia Engleză – Neerlandeză, urmată de un masterat de Studii Culturale Americane la aceeaşi facultate. După un an de predat engleza şi neerlandeza la centre de limbi străine în Bucureşti (ARIEL, FIDES) şi în particular, fac un al doilea masterat – Istorie a Europei Centrale şi de Est – la Central European University în Budapesta, absolvit cu teza “Ipostaze ale statului ‘democrat-popular’ român în Uzina 1 Mai din Ploieşti (1948-1953): Ideologie şi practici.” Interesat în continuare de relaţia stat-întreprindere în România în secolul XX şi de relaţii de muncă în socialismul de stat, capitalismul de stat şi capitalismul “pieţei libere.”

IONUȚ SOCIU

Ionuț Sociu a colaborat la diverse reviste culturale și a fost prezent în antologii colective cu traduceri și cu povestiri. Între 2010 și 2012 a studiat la European College of Liberal Arts din Berlin.

sociu