Acasă Atelier Lansare G.A.P. 15

Lansare G.A.P. 15

de Gazeta de Artă Politică
Vineri 11 noiembrie, ora 19.00, la MACAZ Bar Teatru Coop, Calea Moșilor nr. 106 (aproape de intersecția cu str. Hristo Botev) va avea loc lansarea numărului 15 și prezentarea de final a proiectului „Gazeta de Artă Politică 2.0 – platformă critică de artă contemporană”.
 
Numărul 15 din GAP analizează programe și efecte ale Capitalelor Culturale Europene, în contextul politicilor economice și culturale ale Uniunii Europene.
 
Proiectul „Gazeta de Artă Politică 2.0” s-a desfășurat timp de trei luni și a inclus mai multe activități:
– refacerea website-ului Gazetei de Artă Politică într-o formulă îmbunătățită, mai accesibilă și ușor de utilizat;
– un atelier de scriere critică, din perspectivă politică, cu miza extinderii echipei și colaboratorilor G.A.P.
– scrierea și traducerea a 60 de materiale noi, realizate atât de colectivul G.A.P. cât și de participanții la atelier.
 
La lansarea de pe 11 noiembrie, vom discuta despre posibilitățile și limitele unor proiecte artistice critice, asumate politic, în contextul Capitalei Culturale, și despre mizele pe termen lung ale unui demers de reflecție teoretică, din perspectivă politică asumată, asupra producției culturale locale și internaționale.
Gazeta de Artă Politică este o publicație independentă, înființată în 2013, care oferă acces gratuit la toate materialele sale.
 
Proiectul „Gazeta de Artă Politică 2.0 – platformă critică de artă contemporană” este co-finanțat de Adiminstrația Fondului Cultural Național.
 
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă pentru conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Lasă un comentariu