ATELIER DE TEATRU-FORUM
Atelierul va porni de la prinicpiile și metodele dezvoltate de artistul și activistul politic brazilian Augusto Boal, având ca scop antrenarea artiștilor implicați în proiect pe metodele respective. Atelierul este realizat în parteneriat cu asociația Noproductions din Oslo, va fi coordonat de artistul norvegian Morten Bruun și se va încheia cu o prezentare publică performativă.

ATELIER DE TEATRU-FORUM CU ELEVI
Atelierul va fi realizat împreună cu elevi ai Colegiului Naţional Bilingv „George Coşbuc” din București, va fi coordonat de o parte dintre artiștii participanți la atelierul ținut de Morten Bruun și se va desfășura pe parcursul semestrului II școlar. În cadrul atelierului vor fi explorate metode de teatru-forum, dar și alte metode de teatru participativ, cu accent pe dimensiunea politică și pe auto-organizarea elevilor, pornind de la metodele respective. La finalul atelierului va avea loc o prezentare publică.

MORTEN BRUUN
Morten Bruun a studiat actoria la University of East London (Marea Britanie) și pedagogia dramei la Oslo University College (Norvegia). A lucrat ca regizor de teatru în Norvegia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Ca producător, a inițiat proiecte colaborative cu artiști din diverse țări: „Amazonas” (Bagatela Teatr, Cracovia) și workshop-ul „O zi din viața orașului”(The Living Theatre, NY) fiind două dintre evenimentele pe care le-a organizat în cadrul companiei norvegiene „Teatrul cruzimii”. Morten a coordonat ateliere și spectacole al căror scop a fost explorarea teatrului ca mijloc de comunicare și activare a conștiinței sociale. Lucrările lui Augusto Boal despre teatrul social au fost cele care l-au inspirat să dezvolte aceste idei în contexte actuale.

romana
Nu ne-am născut în locul potrivit
Program
Ateliere
Pentru că meriți
english
Post Scriptum
Corp la corp
După Traian și Decebal
Sub Pământ
Capete înfierbântate
Istoria protestelor