David Schwartz
David Schwartz s-a născut pe 7 august 1985 în Bucureşti. A absolvit facultatea de Regie deteatru (2007) şi Masteratul de Regia spectacolului contemporan (2009) în cadrul UNATC Bucureşti. Timp de 3 ani a studiat şi Istoria Artelor. În prezent este doctorand la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, specializarea Teatru și Artele Spectacolului, și realizează o cercetare despre direcții și abordări în teatrul cu excluși și marginalizați.
- A fost coinițiator al platformei de teatru independent tangaProject (2005-2008) și membru fondator al Asociației O2G – Ofensiva generozității.
- A regizat spectacolele:
Butoiul cu praf de puşcă (text Dejan Dukovski, 2007)
Afară! (text Mihaela Michailov, 2007)
Zdrenţe (text Mihaela Michailov, după Chuck Palahniuk, 2008)
România! Te pup (text Bogdan Georgescu, 2009)
Faceţi loc! (text Mihaela Michailov, 2009)
Capete înfierbântate (text Mihaela Michailov, 2010)
Declar pe propria răspundere (text Alina Şerban, 2011)
Sub Pământ (text Mihaela Michailov, 2012)
Nu ne-am născut în locul potrivit (2013, împreună cu Alice Monica Marinescu)
Moldova Independentă. Erată (2013, împreună cu Ion Borș, Dumitru Stegărescu, Doriana Talmazan, Irina Vacarciuc).
- Împreună cu tangaProject a lucrat la proiectele RahovaNonStop – Spectacol în 25 de ore (2006), Evacuarea Casei Studenţilor (2008) şi 4X4 – Platformă mobilă de observaţie urbană (2008).
În cadrul Vârsta4, proiect de artă comunitară realizat împreună cu rezidenţii căminului de bătrâni Moses Rosen, a lucrat la proiectul de cercetare a istoriei recente “Români, întoarceţi armele! 23 august 1944”; spectacolele de teatru comunitar “Moses Stories” şi “Vârsta Obiectelor”, spectacole de istorie orală în cadrul cărora vârstnicii din cămin au scris împreună cu artiştii şi performat monoloage bazate pe propriile experienţe personale.
Din ianuarie 2013 este coordonator (împreună cu Mihaela Michailov, Ionuț Sociu, Marius Bogdan Tudor) al Gazetei de Artă Politică, publicație trimestrială și autofinanțată care analizează și promovează demersuri artistice cu componentă socio-politică.
A coordonat ateliere de teatru documentar, teatru pornind de la istorie personală, auto-reprezentare prin desen, teatru politic, artă politică, realizate împreună cu elevi de liceu, studenți, vârstnici instituționalizați, elevi de școală generală din orașe miniere, copii refugiați.