Acasă Evenimente Locuințe NU Umilințe! Justiție locativă anti-rasistă acum!

Locuințe NU Umilințe! Justiție locativă anti-rasistă acum!

de Gazeta de Artă Politică
Vineri, 7 aprilie, evenimente paralele
– 11.30 – 13.00 în Piața Unirii din Cluj
– 11.00 – 15.00 în Piața Universității din București

Bucuresti

Nedreptatea locativă este o realitate cotidiană în România. Evacuări, gentrificare, dislocări, chirii uriașe, supraglomerare, nesiguranță, condiții sărace de locuire sau lipsa actelor de proprietate au ajuns să facă parte din viața noastră. În centrul acestor nedreptăți este rasismul structural al statului, al societății și pieței imobiliare. Prea des, cei ce sunt afectați de această injustiție sunt persoanele de etnie romă. Însă tot ele sunt și cele ce adesea se organizează și rezistă împotriva nedreptăților locative, revendicând locuințe publice adecvate pentru toți cetățenii.

În contextul zilei de 8 Aprilie – Ziua Internațională a Romilor ne organizăm pentru a atrage atenția asupra injustiției locative și rasismului instituțional care afectează situația locativă a mii de familii rome plasându-le în comunități segregate fără acte de proprietate sau în locuinte improprii, izolate, în gehtouri urbane stigmatizate sau în stradă ca urmare a evacuărilor forțate.

Dacă ești în București, vino pe 7 aprilie la ora 11 în Piața Universității, la statui, să protestăm împreună și să cerem LOCUINȚE NU UMILINȚE!

Co-organizatori: Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire, Asociația E-Romnja și Fundația Desire – Căși Sociale Acum!

Lasă un comentariu