Acasă Atelier Împreună scriem politic!

Împreună scriem politic!

de Gazeta de Artă Politică
Gazeta de Artă Politică organizează, în perioada 19 septembrie – 10 octombrie, un atelier de scriere critică axat pe dezvoltarea unor metodologii și practici de receptare și de scriitură, care au în centru o abordare socio-politică a artei contemporane.
În context local, analizele critice se fac, în bună parte, din perspectivă exclusiv estetică, impresionistă, non-argumentativă, ambiguă sau confuză din punct de vedere politic. De cele mai multe ori, abordările privilegiază rolul componentelor artistice în defavoarea concentrării pe dimensiunea social-politică. În opoziție cu aceste tendințe dominante, atelierul organizat de Gazeta de Artă Politică își propune să elaboreze un set de abordări angajate în critica narațiunilor artistice dintr-o perspectivă politică.
GAP Atelier call 01 Cs
Timp de 3 săptămâni, în cadrul atelierului vor fi analizate spectacole de teatru, cărți, filme, expoziții de artă vizuală, dintr-un unghi atașat de reflecția socio-politică și de rolul artei implicate critic în dezbaterea fundamentelor unei societăți în care inegalitățile, disparitățile, oprimarea sunt tot mai prezente în discursul public. Atelierul va fi coordonat de Mihaela Michailov, Laura Sandu și David Schwartz.
Textele rezultate în urma sesiunilor de Atelier vor fi publicate în Gazeta de Artă Politică. și pot fi un punct de plecare pentru viitoare colaborări editoriale ale participanților cu Gazeta.
Pentru a participa la atelier, vă rugăm să trimiteți un text de critică de artă (arte vizuale / teatru / film / muzică / literatură / etc.) de maxim 500 de cuvinte, însoțit de un CV, o prezentare sau o biografie la adresa atelieregap@gmail.com
Atelierul este deschis unui număr de maxim 15 participanți. Participarea la atelier este gratuită. Termenul limită pentru trimiterea materialelor de mai sus este 14 septembrie.
Atelierul se va desfășura în sesiuni de 3 ore, 3 zile pe săptămână, în prima parte a zilei. Pentru că locurile sunt limitate și nu mai este posibilă înscrierea după începerea atelierului, participanții sunt rugați să-și ia angajamentul de a participa la toate ședințele.
*Atelierul de scriere critică se desfășoară în cadrul proiectului Gazeta de Artă Politică 2.0 – Platformă critică de artă contemporană, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă pentru conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Lasă un comentariu